±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: nbrich1
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6596

People Online:
Members: 0
Visitors: 74
Total: 74
Who Is Where:
 Visitors:
01: Community Forums
02: Community Forums
03: Photo Gallery
04: Community Forums
05: Home
06: Community Forums
07: Community Forums
08: Photo Gallery
09: Community Forums
10: Community Forums
11: Community Forums
12: Photo Gallery
13: Community Forums
14: Community Forums
15: Community Forums
16: Community Forums
17: Community Forums
18: Community Forums
19: Community Forums
20: Community Forums
21: Photo Gallery
22: Community Forums
23: Community Forums
24: Photo Gallery
25: Community Forums
26: Community Forums
27: Community Forums
28: Community Forums
29: Community Forums
30: Community Forums
31: Community Forums
32: Photo Gallery
33: Community Forums
34: Photo Gallery
35: Home
36: Photo Gallery
37: Community Forums
38: Community Forums
39: Photo Gallery
40: Photo Gallery
41: Photo Gallery
42: Photo Gallery
43: Photo Gallery
44: Community Forums
45: Photo Gallery
46: Community Forums
47: Photo Gallery
48: Community Forums
49: Community Forums
50: Photo Gallery
51: Home
52: Community Forums
53: Photo Gallery
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Community Forums
57: Community Forums
58: Community Forums
59: Community Forums
60: Photo Gallery
61: Community Forums
62: Community Forums
63: Community Forums
64: Photo Gallery
65: Home
66: Downloads
67: Photo Gallery
68: Community Forums
69: Home
70: Photo Gallery
71: Photo Gallery
72: Photo Gallery
73: Photo Gallery
74: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
Help Again, PLEASE With display issues :: Archived
A forum for Microsoft's Flight Simulator X
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  FSX

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 4:48 am
Post subject: Help Again, PLEASE With display issues

Sorry to bring this up again.
Sometime ago somebody posted a post where his 747-400 wings displayed double on outside view and window view.

I simply don't remember who posted this with a solution to the issue which is happening to me now.

can anyone guide me in the right direction?

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 4:54 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

It had to do with turning off advanced animations in the graphic settings, if I remember right.

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 5:44 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Smile Hey Stoopy: Thanks!
This seems to only happen in MISSIONS, Right?

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 6:02 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Your welcome, but it beats me if it's just missions or what.....I thought it was any time the wings flexed.

Good luck!

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 6:44 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

I loaded a mission with the 747-400 and on approach I noticed the double wings, humph!
So I decided to check my drivers, they're ok; then I loaded a Free Flight with it and no more double wings??? I beats me too

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 7:28 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Smile Wink Stoopy That did the trick, Unchecking the "Advanced Animations" I had forgotten and I had reinstalled the sim, ran into some issues with an add-on. Noe I am attempting to land the 747-400 in the middle of Monsoon season mission, JUST CRASHED Crying or Very sad Well: Thanks for coming to my aid Laughing

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 11:10 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

You're certainly welcome, berlopez, and I'm glad I could help...but it was nothing, really.

And frankly I'd like to go on record to state that I don't believe that a biplane configuration for airliners would be a BAD thing anyway. It seems to have worked pretty well back in the twenties when aeroplanes started to carry people around for money, and the extra wing surface means faster rates of climb to altitude and extra payload capability. It's not like those Airbus and Boeing tubeliners go supersonic or anything, either.

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 12:35 pm
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Thanks Stoopy: There is always something with this simulator I wonder if we'll ever tame it, if it's not one thing is the other. Not even SUPER Computers help. it too much ahead of it's time; WHAT WERE THEY THINKING?????? Mad I get sometimes so frustrated specially with graphics and settings and need lesse to mention the loading bar,Loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooong. I know is the capacity of my puter.But it's a test of patients. Thanks for your help and feedback

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Mon Feb 05, 2007 5:20 pm
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Wellllll...........

My opinion only: Discussions and opinions about "supercomputers", Cray systems, bloated code (in the opinions of those who haven't SEEN the code) VISTA and FSX, etc. are a dime a dozen on the internet right now and are really killing the mood of some places. Man, I'd hate to see that mood take over here....although yes, I'm flying it right alongside you, on systems we both owned long before it's release - and am not blind to the fact it has steep requirements, and a performance patch on the way. I mean, it's not like it doesn't work, right?

But I can't quite get over the amount of unnecessary stress out there over it. Maybe I've been flying sims a long time (since FS3 right before FS4 came out) and just got used to landing the learjet at 2 FPS on the Commodore 64, and then a whopping 5 FPS on the Amiga. But I'm not alone in that respect and still some of the old-schoolers are griping. Maybe my eyes and fingertips have become calloused by always expecting low FPS on a new sim.....whether it was Red Baron and Chuck Yeager's Air Combat on my old 286, CFS1 and FS95 on my old 486, CFS2 and FS2000 on my old Pentium 2-166, CFS3 and FS2004 on my old Dell P4-1.8Ghz, whatever it may be.

It's a new sim and departs from the old ones in ways it really needs to in my opinion. Some if the features are things we could have used long ago. For instance, I made a mistake in this last Sunday flight and loaded a setup that gave beautiful graphics during the flight over open country but killed my FPS over the city on landing, BAD, and still made it onto the runway with no problem.,...and I remember thinking how I was dumb not to just load in a lower-quality "batch" of slider settings on final approach.....I mean, the fact that we can save and load a complete graphic/animation/sound/AI setup group in one file, based on the situation, is really really cool and goes a long ways toward living with it all. At least I think so.

Maybe it's because in the old days, landing that Cessna 172 with the keyboard at Meigs field on a black-and-white 720 x 350 Hercules graphics adapter in the old 8086 IBM PC/XT was just.....so....frikkin' MAGIC! You know?

And these days we have cell phones that play MP3 songs and blackberries with color games to play in the airport, and we're so surrounded by magic that we take it for granted and forget all about the magic we get out of this stuff in the first place.

I hear what you're saying but I just felt like "soapboxing" for a minute, because when we loose our perspective on the magic, man, that's a sad day, and honestly I'm still having too much fun to let it happen.

So, chin up! No matter what the 'experts' say about Moore's Law being dead and all that stuff, new and better hardware will come.....it always does, my beloved old unbeatable Amiga 1000 is evidence enough of that......and it always falls in price after 6 months too! Laughing


_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."


Last edited by JG300-Stoopy on Tue Feb 06, 2007 4:09 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Tue Feb 06, 2007 1:27 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Stoopy! You let me speechless! What poetry; And how right you are!

Yes, I too, remember those days back in the early 80's watching my brother, he's the comp. freak in the family build a set up of an old Commodore 64, teaching me which keys to press and what not to touch. wires hung out off its' sides (I thought these were for Extra power) Didn't understand anything about RAM,Ghz,Mhz;pot or Graphic cards and all that, and as you say FPS, what was that? I was so exiting just to see Miegs Field in the distance; That thinking of becoming more demanding in those days was unconcivable Laughing Today all we have to do is move some sliders, yes in those days we had to get into DOS and make the changes there I think? That why this guys really know what they are doing.

Thanks for some very encouraging words, These must be very inspirational to anyone who reads this Wink

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Tue Feb 06, 2007 4:40 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Well you just sounded like you could have used some cheering up Wink


_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
Shadow_Bshwackr
Janitor

Offline Offline
Joined: Jan 20, 2005
Posts: 6944
Location: Central Illinois, USA
PostPosted: Tue Feb 06, 2007 5:18 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

- berlopez
wires hung out off its' sides (I thought these were for Extra power)


ROFL...shhhh! Don't tell Stoopy, he still thinks that's what they're for...lol

Yep, I can remember flying a 'sim' on a 286 that came on 1 floppy! Sure makes you appreciate the sims of today, even with the glitches...
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Tue Feb 06, 2007 5:44 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Nawww, I know better than that, they're spare leads for the oscilloscope connections!

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
berlopez
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 27, 2006
Posts: 263
Location: Copenhagen.DK
PostPosted: Tue Feb 06, 2007 6:12 am
Post subject: Re: Help Again, PLEASE With display issues

Hi, you guys, maybe this is usefull. I've been experimenting (NO! Not with the wires Twisted Evil ) Sometime ago I posted a "A New Guide" Which a good simmer friend had sent me, I think I posted it under the same title. Well There is a section describing how to twick performance and all that, The relative line reads changes in the FSX.cfg [BufferPools]
Poolsize=5000000 (Follow the short instruction) The line didn't exist in my .cfg so I added it at the end. I may still need some more tweaking to be perfect (Even a higher value)

Well I added this line to the .cfg and it really improved my FPS In Built up areas, both v/c And Outside views improved dramatically, at least on my system. I think we're onto something here

_________________
Began simming with Fs2002 have developed my sim and computer skills with these.Dell Vostro 220,Penduim Dual Core E6300 2.8; 2.79 Ghz;3.00GB, Nvidia GeForce 7600GS; High Definition Audio. Windows 7 Pro. My old computer fried.
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  FSX
Page 1 of 1
All times are GMT - 6 Hours

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.