±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: TylerK93
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6591

People Online:
Members: 0
Visitors: 80
Total: 80
Who Is Where:
 Visitors:
01: Community Forums
02: Community Forums
03: Photo Gallery
04: Community Forums
05: Community Forums
06: Community Forums
07: Community Forums
08: Community Forums
09: Community Forums
10: Community Forums
11: Community Forums
12: Community Forums
13: Photo Gallery
14: Community Forums
15: Community Forums
16: Home
17: Community Forums
18: Community Forums
19: Photo Gallery
20: Community Forums
21: Community Forums
22: Search and Rescue
23: Community Forums
24: Community Forums
25: Home
26: Community Forums
27: Community Forums
28: Community Forums
29: Community Forums
30: Community Forums
31: Photo Gallery
32: Community Forums
33: Community Forums
34: Community Forums
35: Photo Gallery
36: Community Forums
37: Community Forums
38: Community Forums
39: Community Forums
40: Community Forums
41: Community Forums
42: Photo Gallery
43: Downloads
44: Photo Gallery
45: Community Forums
46: Home
47: Photo Gallery
48: Community Forums
49: Community Forums
50: Photo Gallery
51: Community Forums
52: Community Forums
53: Community Forums
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Photo Gallery
57: Home
58: Community Forums
59: Community Forums
60: Community Forums
61: Community Forums
62: Community Forums
63: Community Forums
64: Home
65: Community Forums
66: Your Account
67: Photo Gallery
68: Photo Gallery
69: Photo Gallery
70: Community Forums
71: Community Forums
72: Community Forums
73: Home
74: Photo Gallery
75: Photo Gallery
76: Community Forums
77: Community Forums
78: Photo Gallery
79: Photo Gallery
80: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
bodge it! :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 527
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sat Nov 11, 2006 10:06 pm
Post subject: Re: bodge it!

Ok the thing is built and everything powered up BUT it will not see the second card!! Banshee and Mike and another fellow I know went thru most all everything a couple times and still no SLI config. The puter just ain't seeing the second card in the 2nd PCI-E slot and neither is Device manager. The fan on the card is running so it has power. Uninstalled and reinstalled hardware and software numerous times, updated all software at least twice, updated the BIOS. Couldn't find anything in BIOS to change but plug and play was off....now on. Switched cards...both work fine. Tried one card at time in each slot and got no video at all out of the black slot which is the secondary PCI-E slot. Banshee says it gotta be software or a setting but I'm slowly coming to the conclusion that I have a bad MB....maybe not so slow....lol. Dang Murphy will someone please shoot him for me....lol. Any thought would be greatly appreciated. I'll be on MSN most of the day tomorrow so please HELP!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 21, 2005
Posts: 2010
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:42 am
Post subject: Re: bodge it!

With the latest Forceware drivers loaded and a bios upgrade, I'd be suspecting a faulty mobo since it doesn't show in device manager.
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6404
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 4:10 am
Post subject: Re: bodge it!

Yeh, sounds like the board to me.
Getting a lot of faulty boards on my BYO community forum as well.
Is all very well saving money by having the things made by slave labour but their quality control's pants!
Strangely, the replacement board's usually fine.

_________________

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 02, 2005
Posts: 572

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 6:34 am
Post subject: Re: bodge it!

i still think its a setting, like single or dual mode, older mainboards have a a little card that you switch round to enable dual mode, maybe theres a software or bios option for this on your card that you are missing or even a jumper on the mainboard,
chances are that the mainboards set in single mode.

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6404
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 6:48 am
Post subject: Re: bodge it!

Reading Ban's last post made me think of something else, doesn't SLi have a little 'bridge' you have to clip onto the top of the two cards?
I know it did when it first came out.
May have been a 'spare' part supplied with the mobo.

_________________

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 02, 2005
Posts: 572

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 7:11 am
Post subject: Re: bodge it!

yeah hes got the bridge in place, but i think its still a unactivted dual mode prob i found this on a faq about sli not enabling on that board "Please update ASUS M2N-SLI Deluxe BIOS to v0402 or later and nVidia Forceware VGA driver to v91.42 or later to solve this problem.
" i'm almost certain that the forceware on homeys disc is lower version than that!
FIX IT MR! 4am is killin me

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6404
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 7:39 am
Post subject: Re: bodge it!

lol
Good find.

_________________

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 21, 2005
Posts: 2010
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 9:00 am
Post subject: Re: bodge it!

I thought the forceware drivers 91.45 are only for the quad graphics set up.

Asus use a jumperless mobo, you can swap between SLI mode in software from the desktop, unlike other mobo's where you have to do it hardware and reboot.

If it was only a software issue then it should still show in device manager.

IMHO

Mr. Green

My device manager screen

Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 527
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 9:19 am
Post subject: Re: bodge it!

Never mind everybody... I hosed the BIOS Evil or Very Mad updating to version 0402. Followed the directions giv'n by ASUS and put 0402 on disc then went into BIOS . There is a ASUS flash utility there. It found the .bin file and started it's thing by erasing the version there them Murphy showed his ugly a** and warning message came up could not read the current file and all died....well video did and I'm sure a few other things also Twisted Evil Evil or Very Mad . Guess this is gonna cost me a new mobo and a lot of embarrassment no to mention the time invested. Gonna try to send this mobo back but they prolly will not refund or replace. Thanks for all the help guys!! I'll let ya'll know the outcome.

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 02, 2005
Posts: 572

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 9:33 am
Post subject: Re: bodge it!

damn, theres lots of guys out there not showing second vid cards on these boards and asus are replying with its not faulty boards , so it has to be the bios. phone asus support Homey ....... hey kit you have 4 cards on your system? i thought you built a twin?

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 21, 2005
Posts: 2010
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 10:19 am
Post subject: Re: bodge it!

The 7950GX2 is a dual card that fits in one slot, so I fitted two of them. Smile

Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 527
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 11:05 am
Post subject: Re: bodge it!

Ok reset BIOS and it came back up but now my mouse and keyboard not working?

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 527
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 1:52 pm
Post subject: Re: bodge it!

Ok did a XP repair and mouse and keyboard works but it just kept on reboot'n at startup so now I'm completely doing a reformat Evil or Very Mad . Someone please kill Murphy...lol

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6404
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:48 pm
Post subject: Re: bodge it!

Start up reboots can sometimes be due to inadequate power supply's.
What's yours?

(can also be due to other things, are you getting beep codes from your case speaker? If so, what are they?)

_________________

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 527
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 4:53 pm
Post subject: Re: bodge it!

900 watts

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 4 of 5
All times are GMT - 6 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.