±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: DIEGO38
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6597

People Online:
Members: 0
Visitors: 132
Total: 132
Who Is Where:
 Visitors:
01: Community Forums
02: Statistics
03: Community Forums
04: Home
05: Community Forums
06: Community Forums
07: Community Forums
08: Community Forums
09: Photo Gallery
10: Community Forums
11: Community Forums
12: Home
13: Community Forums
14: Community Forums
15: Home
16: Photo Gallery
17: Community Forums
18: Community Forums
19: Community Forums
20: Community Forums
21: Community Forums
22: Community Forums
23: Photo Gallery
24: Community Forums
25: Home
26: Community Forums
27: Photo Gallery
28: Community Forums
29: Community Forums
30: Member Screenshots
31: Photo Gallery
32: Community Forums
33: Community Forums
34: Community Forums
35: Community Forums
36: Home
37: Photo Gallery
38: Home
39: Community Forums
40: Community Forums
41: Your Account
42: Community Forums
43: Community Forums
44: Community Forums
45: Community Forums
46: Community Forums
47: Photo Gallery
48: Community Forums
49: Home
50: Community Forums
51: Community Forums
52: Photo Gallery
53: Downloads
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Community Forums
57: Community Forums
58: Community Forums
59: Photo Gallery
60: Photo Gallery
61: Community Forums
62: Community Forums
63: Community Forums
64: Community Forums
65: Community Forums
66: Community Forums
67: Home
68: Community Forums
69: Community Forums
70: Community Forums
71: Community Forums
72: Community Forums
73: Member Screenshots
74: Member Screenshots
75: Community Forums
76: Community Forums
77: Community Forums
78: Community Forums
79: Photo Gallery
80: Community Forums
81: Community Forums
82: Member Screenshots
83: Photo Gallery
84: Home
85: Community Forums
86: Community Forums
87: Community Forums
88: Community Forums
89: Community Forums
90: Community Forums
91: Community Forums
92: Community Forums
93: Community Forums
94: Photo Gallery
95: Community Forums
96: Community Forums
97: Community Forums
98: Community Forums
99: Community Forums
100: Community Forums
101: Community Forums
102: Member Screenshots
103: Home
104: Community Forums
105: Community Forums
106: Home
107: Community Forums
108: Photo Gallery
109: Community Forums
110: Community Forums
111: Community Forums
112: Community Forums
113: Member Screenshots
114: Community Forums
115: Photo Gallery
116: Home
117: Community Forums
118: Home
119: Home
120: Community Forums
121: Community Forums
122: Community Forums
123: Community Forums
124: Community Forums
125: Home
126: Home
127: Community Forums
128: Photo Gallery
129: Community Forums
130: Community Forums
131: Community Forums
132: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
I am really stumped :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Go to page 1, 2  Next
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:34 am
Post subject: I am really stumped

OK here's what I got and I am out of ideas:

4-6 weeks ago I was running Papyrus NASCAR 2003 in a league on 1600x1200 with max settings and it worked great, never had a problem. After the league finished I didn't run it up until a couple days ago, now when you run the game, everything works fine when you load it, go to the race, go to the garage area, everything until you hit the "Drive" button, then the whole system crashes and the PC reboots...hmmm weird..

So I loaded up EA's NASCAR Thunder 2003 and guess what, it did the same thing..ok really weird...

Well then I decided just for kicks I would reinstall Papyrus and see what happend, no changes, same thing..

then i tried updating my drivers, no changes
So I rolled back my drivers to a previous edition I knew worked, no changes (And yes I used detonator every time)

OK so maybe I've got some sort of hardware issue.

Memory is easy enought to check:
removed one memory stick, no changes
swapped memory sticks, no changes
Swapped memory slots, no changes

irritating, ok maybe my vid card is going out:
Swapped back to my old 5700VE, no changes

well about a week ago I put in a new backup drive, a Seagate 80gb. now there's no way that could be causing an issue could it?
unplugged the backup, no changes
plugged in the old 40gb backup, no changes

now the weird part is so far the NASCAR games are the only ones that seem to have issues, my kids & I have been playing Need for Speed Most Wanted day after day and its working fine. Played Tiger Woods 2006 the other day and never hiccuped, so whats the deal????

Like I said, I'm really stumped and out of ideas..anybody????
Need help!!!!
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:42 am
Post subject: Re: I am really stumped

Hey HangMan... have you installed the Nascar 2003 1.2 patch?
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:45 am
Post subject: Re: I am really stumped

yup, patch has been installed for some time, tried both ways, no changes.
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:16 am
Post subject: Re: I am really stumped

well maybe its just not the nascars sims..just fired up FS( and looks like hammered sh**...it runs but it looks bad, and I mean bad..even when you change the display settings nothing changes, it looks exactly the same so I've got some sort of hardware issue I believe..maybe my power supply???...
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:23 am
Post subject: Re: I am really stumped

Yep, I would check your power supply....use a program called Motherboard Monitor...you can get it here MBM5
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6407
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:46 am
Post subject: Re: I am really stumped

This may help you as well.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:48 am
Post subject: Re: I am really stumped

Also check your DirectX settngs and make sure it's up to date. DX has issues have caused problems like you describe (hanging/rebooting).

G'luck!

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 12:05 pm
Post subject: Re: I am really stumped

thanks for all the tips, Hit the link you posted doesn't get me to where I think you thought it would,

Shades thx for that link, according to it I would need about a 350watt and I'm running a 550 watt so I'm good there as long as its running good.

Stoopy I'm runnning DX 9.0C but I'm gonna reinstall it & see just to be sure...

If that don't work I'll put my old power supply in & see if it changes..
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 12:50 pm
Post subject: Re: I am really stumped

ok, update

Changed power supply, no change

reinstalled DX9c just to be sure, no change..

lol..man ain't this fun...I am so at a loss..
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:10 pm
Post subject: Re: I am really stumped

Try running a check for viruses...there could be something there hoggin all the resource's
Back to top
View user's profile Visit poster's website
RCAF_MadDog
Janitor

Offline Offline
Joined: Nov 12, 2004
Posts: 849

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:22 pm
Post subject: Re: I am really stumped

Try the sound drivers stranger things have happened
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_Steveo
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 06, 2005
Posts: 95
Location: Albuquerque
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:24 pm
Post subject: Re: I am really stumped

I had a problem with nascar a long time ago & some of your problem sounds familiar...only some however. Anyway, my problem was with the sound, & when I entered the driving part of the game it would freak out. Try going to options & turning the sound off (uncheck sound) & see if that has any affect.

_________________
Back to top
View user's profile
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:31 pm
Post subject: Re: I am really stumped

you know thats not too crazy, I did notice that sometimes when you went into the garage area there was a really odd & loud Buzzing sound..couldn't hear anything else..worth a shot...I'll let you know

Update: I had an extra Sound card so I disabled the onboard audio & threw that puppy in & fired it up...boogity boogity boogity it seems like that may have been the issues..I hit "drive" about a half dozen times and it worked every time...I knew you guys would come up with the answer..lol..if it acts up I'll be back..

Thanks!
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_Steveo
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 06, 2005
Posts: 95
Location: Albuquerque
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:59 pm
Post subject: Re: I am really stumped

It's official, me & Maddog are brilliant. That's a scary thought Shocked .

_________________
Back to top
View user's profile
RCAF_MadDog
Janitor

Offline Offline
Joined: Nov 12, 2004
Posts: 849

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 2:01 pm
Post subject: Re: I am really stumped

rofl
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 1 of 2
All times are GMT - 6 Hours
Go to page 1, 2  Next

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.