±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: freaknikz
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6598

People Online:
Members: 0
Visitors: 147
Total: 147
Who Is Where:
 Visitors:
01: Photo Gallery
02: Community Forums
03: Downloads
04: Community Forums
05: Community Forums
06: Photo Gallery
07: Community Forums
08: Community Forums
09: Community Forums
10: Photo Gallery
11: Community Forums
12: Community Forums
13: Community Forums
14: Community Forums
15: Community Forums
16: Community Forums
17: Community Forums
18: Photo Gallery
19: Photo Gallery
20: Community Forums
21: Community Forums
22: Community Forums
23: Photo Gallery
24: Community Forums
25: Community Forums
26: Downloads
27: Community Forums
28: Community Forums
29: Photo Gallery
30: Community Forums
31: Photo Gallery
32: Community Forums
33: Community Forums
34: Community Forums
35: Community Forums
36: Photo Gallery
37: Community Forums
38: Community Forums
39: Community Forums
40: Community Forums
41: Community Forums
42: Community Forums
43: Community Forums
44: Community Forums
45: Community Forums
46: Community Forums
47: Community Forums
48: Photo Gallery
49: Community Forums
50: Photo Gallery
51: Community Forums
52: Community Forums
53: Community Forums
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Photo Gallery
57: Community Forums
58: Community Forums
59: Community Forums
60: Community Forums
61: Community Forums
62: Photo Gallery
63: Community Forums
64: Community Forums
65: Community Forums
66: Community Forums
67: Community Forums
68: Community Forums
69: Photo Gallery
70: Community Forums
71: Community Forums
72: Community Forums
73: Community Forums
74: Community Forums
75: CPGlang
76: Your Account
77: Community Forums
78: Community Forums
79: Community Forums
80: Community Forums
81: Community Forums
82: Community Forums
83: Community Forums
84: Home
85: Photo Gallery
86: Photo Gallery
87: Photo Gallery
88: Community Forums
89: Community Forums
90: Community Forums
91: Community Forums
92: Community Forums
93: Community Forums
94: Community Forums
95: Community Forums
96: Photo Gallery
97: Community Forums
98: Community Forums
99: Community Forums
100: Community Forums
101: Community Forums
102: Community Forums
103: Community Forums
104: Community Forums
105: Community Forums
106: Community Forums
107: Search and Rescue
108: Community Forums
109: Community Forums
110: Community Forums
111: Community Forums
112: Community Forums
113: Community Forums
114: Photo Gallery
115: Photo Gallery
116: Community Forums
117: Community Forums
118: Home
119: News
120: Community Forums
121: Photo Gallery
122: Photo Gallery
123: Community Forums
124: Community Forums
125: Photo Gallery
126: Photo Gallery
127: Photo Gallery
128: News
129: Community Forums
130: Community Forums
131: Photo Gallery
132: Community Forums
133: Community Forums
134: Community Forums
135: Community Forums
136: Community Forums
137: Community Forums
138: Downloads
139: Photo Gallery
140: Community Forums
141: Photo Gallery
142: Photo Gallery
143: Community Forums
144: Community Forums
145: Community Forums
146: Community Forums
147: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
I am really stumped :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Go to page 1, 2  Next
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:34 am
Post subject: I am really stumped

OK here's what I got and I am out of ideas:

4-6 weeks ago I was running Papyrus NASCAR 2003 in a league on 1600x1200 with max settings and it worked great, never had a problem. After the league finished I didn't run it up until a couple days ago, now when you run the game, everything works fine when you load it, go to the race, go to the garage area, everything until you hit the "Drive" button, then the whole system crashes and the PC reboots...hmmm weird..

So I loaded up EA's NASCAR Thunder 2003 and guess what, it did the same thing..ok really weird...

Well then I decided just for kicks I would reinstall Papyrus and see what happend, no changes, same thing..

then i tried updating my drivers, no changes
So I rolled back my drivers to a previous edition I knew worked, no changes (And yes I used detonator every time)

OK so maybe I've got some sort of hardware issue.

Memory is easy enought to check:
removed one memory stick, no changes
swapped memory sticks, no changes
Swapped memory slots, no changes

irritating, ok maybe my vid card is going out:
Swapped back to my old 5700VE, no changes

well about a week ago I put in a new backup drive, a Seagate 80gb. now there's no way that could be causing an issue could it?
unplugged the backup, no changes
plugged in the old 40gb backup, no changes

now the weird part is so far the NASCAR games are the only ones that seem to have issues, my kids & I have been playing Need for Speed Most Wanted day after day and its working fine. Played Tiger Woods 2006 the other day and never hiccuped, so whats the deal????

Like I said, I'm really stumped and out of ideas..anybody????
Need help!!!!
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:42 am
Post subject: Re: I am really stumped

Hey HangMan... have you installed the Nascar 2003 1.2 patch?
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 10:45 am
Post subject: Re: I am really stumped

yup, patch has been installed for some time, tried both ways, no changes.
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:16 am
Post subject: Re: I am really stumped

well maybe its just not the nascars sims..just fired up FS( and looks like hammered sh**...it runs but it looks bad, and I mean bad..even when you change the display settings nothing changes, it looks exactly the same so I've got some sort of hardware issue I believe..maybe my power supply???...
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:23 am
Post subject: Re: I am really stumped

Yep, I would check your power supply....use a program called Motherboard Monitor...you can get it here MBM5
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 06, 2005
Posts: 6407
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:46 am
Post subject: Re: I am really stumped

This may help you as well.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i7-4790k (4.0GHz); COOLING > CoolerMaster Hyper 212 EVO (2x120mm);
MOBO > Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5; RAM > 4x8Gb Corsair 'Vengeance' DDR3 1866MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5; AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music;
LCD > Viewsonic VA2226w (1680x1050); PSU > OCZ ModXStream Pro 700w (modular);
CASE > CoolerMaster "Storm Scout"; OS > Windows 7 Home Prem (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
JG300-Stoopy
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 04, 2005
Posts: 5832
Location: Group W bench
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 11:48 am
Post subject: Re: I am really stumped

Also check your DirectX settngs and make sure it's up to date. DX has issues have caused problems like you describe (hanging/rebooting).

G'luck!

_________________
"Once your reputation is ruined, you can live quite freely."
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 12:05 pm
Post subject: Re: I am really stumped

thanks for all the tips, Hit the link you posted doesn't get me to where I think you thought it would,

Shades thx for that link, according to it I would need about a 350watt and I'm running a 550 watt so I'm good there as long as its running good.

Stoopy I'm runnning DX 9.0C but I'm gonna reinstall it & see just to be sure...

If that don't work I'll put my old power supply in & see if it changes..
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 12:50 pm
Post subject: Re: I am really stumped

ok, update

Changed power supply, no change

reinstalled DX9c just to be sure, no change..

lol..man ain't this fun...I am so at a loss..
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_HitMan
Power User

Offline Offline
Joined: Dec 25, 2004
Posts: 1457
Location: Ontario, CANADA (next to the beer store)
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:10 pm
Post subject: Re: I am really stumped

Try running a check for viruses...there could be something there hoggin all the resource's
Back to top
View user's profile Visit poster's website
RCAF_MadDog
Janitor

Offline Offline
Joined: Nov 12, 2004
Posts: 849

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:22 pm
Post subject: Re: I am really stumped

Try the sound drivers stranger things have happened
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_Steveo
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 06, 2005
Posts: 95
Location: Albuquerque
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:24 pm
Post subject: Re: I am really stumped

I had a problem with nascar a long time ago & some of your problem sounds familiar...only some however. Anyway, my problem was with the sound, & when I entered the driving part of the game it would freak out. Try going to options & turning the sound off (uncheck sound) & see if that has any affect.

_________________
Back to top
View user's profile
Hangman
Power User

Offline Offline
Joined: Nov 18, 2004
Posts: 449

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:31 pm
Post subject: Re: I am really stumped

you know thats not too crazy, I did notice that sometimes when you went into the garage area there was a really odd & loud Buzzing sound..couldn't hear anything else..worth a shot...I'll let you know

Update: I had an extra Sound card so I disabled the onboard audio & threw that puppy in & fired it up...boogity boogity boogity it seems like that may have been the issues..I hit "drive" about a half dozen times and it worked every time...I knew you guys would come up with the answer..lol..if it acts up I'll be back..

Thanks!
Back to top
View user's profile Photo Gallery
401RCAF_Steveo
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 06, 2005
Posts: 95
Location: Albuquerque
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:59 pm
Post subject: Re: I am really stumped

It's official, me & Maddog are brilliant. That's a scary thought Shocked .

_________________
Back to top
View user's profile
RCAF_MadDog
Janitor

Offline Offline
Joined: Nov 12, 2004
Posts: 849

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 2:01 pm
Post subject: Re: I am really stumped

rofl
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 1 of 2
All times are GMT - 6 Hours
Go to page 1, 2  Next

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.