±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: cgsimpson
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6645

People Online:
Members: 0
Visitors: 161
Total: 161
Who Is Where:
 Visitors:
01: Community Forums
02: Community Forums
03: Community Forums
04: Home
05: Community Forums
06: Home
07: Home
08: Community Forums
09: Community Forums
10: Home
11: Photo Gallery
12: Community Forums
13: Community Forums
14: Photo Gallery
15: Community Forums
16: Community Forums
17: Community Forums
18: Community Forums
19: Home
20: Community Forums
21: Home
22: Home
23: Community Forums
24: Community Forums
25: Community Forums
26: Community Forums
27: Community Forums
28: Community Forums
29: Home
30: News
31: Home
32: Home
33: Home
34: Community Forums
35: Downloads
36: Home
37: Community Forums
38: Community Forums
39: Photo Gallery
40: Community Forums
41: Community Forums
42: Downloads
43: Statistics
44: Community Forums
45: Photo Gallery
46: Home
47: Member Screenshots
48: CPGlang
49: CPGlang
50: Member Screenshots
51: Community Forums
52: CPGlang
53: Home
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Community Forums
57: Home
58: Home
59: Community Forums
60: Community Forums
61: Statistics
62: Community Forums
63: Photo Gallery
64: CPGlang
65: Home
66: Community Forums
67: Home
68: Community Forums
69: Community Forums
70: Community Forums
71: Home
72: Community Forums
73: CPGlang
74: Community Forums
75: Photo Gallery
76: Home
77: Community Forums
78: Community Forums
79: Community Forums
80: Home
81: CPGlang
82: Community Forums
83: Home
84: Photo Gallery
85: Community Forums
86: Your Account
87: Photo Gallery
88: Community Forums
89: Community Forums
90: Photo Gallery
91: Photo Gallery
92: Photo Gallery
93: Community Forums
94: Community Forums
95: Community Forums
96: Community Forums
97: Community Forums
98: Community Forums
99: Downloads
100: Community Forums
101: Photo Gallery
102: Photo Gallery
103: Community Forums
104: CPGlang
105: CPGlang
106: Community Forums
107: Community Forums
108: News
109: Home
110: Photo Gallery
111: Photo Gallery
112: Community Forums
113: Home
114: Home
115: Community Forums
116: Home
117: Photo Gallery
118: Home
119: Community Forums
120: Community Forums
121: Community Forums
122: Community Forums
123: Downloads
124: Photo Gallery
125: Home
126: Community Forums
127: Community Forums
128: Community Forums
129: Downloads
130: Home
131: Home
132: Community Forums
133: Photo Gallery
134: Home
135: Community Forums
136: Home
137: CPGlang
138: Community Forums
139: Community Forums
140: Community Forums
141: Community Forums
142: Community Forums
143: Community Forums
144: News Archive
145: Community Forums
146: Community Forums
147: Statistics
148: CPGlang
149: Downloads
150: Community Forums
151: Community Forums
152: Community Forums
153: Photo Gallery
154: Community Forums
155: Photo Gallery
156: Community Forums
157: Community Forums
158: Community Forums
159: CPGlang
160: Downloads
161: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
[Solved] Slowwwww internet speeds :( :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Go to page Previous  1, 2, 3
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
HF_SlowHand
Power User

Offline Offline
Joined: Aug 27, 2005
Posts: 767
Location: Meeechigan
PostPosted: Sat Nov 24, 2007 12:50 am
Post subject: Re: [Solved] Slowwwww internet speeds :(

I know this is an old forum, but...

about a month ago I kept dropping my connection (at night, while online - it didnt matter) and I was having to go back in to my router and log on again (PPPOE)... ISP told me to buy a new modem... (tier 3 tech support at AT&T told me my dsl was hottest he ever saw - I am 2 blocks from node/substation... said my old modem was not designed for the speeds I was getting)..

Went and picked up a 4100b speed stream as per AT&T needs... everything was fine.

Now (a couple weeks later), I have gone from 6000 kbps to 54 kbps... on com-centrals bandwidth test.

I've checked all my cables, filters, replaced wires that I could,
done all the other stuff, clean reg,cache, spybot, adaware, checked for malware, yada - yada... forums seem to point to a problem with synch?...

I changed log in to the modem (ran straight modem for a while - no difference in bandwidth) and then changed router to auto dhcp and kept log in on modem....


Pinging www. yahoo.com:
PING www.yahoo-ht3.akadns.net (69.147.114.210): 56 data bytes
64 bytes from 69.147.114.210: icmp_seq=0 ttl=55 time=26.3 ms
64 bytes from 69.147.114.210: icmp_seq=1 ttl=55 time=26.8 ms
64 bytes from 69.147.114.210: icmp_seq=4 ttl=55 time=26.0 ms
--- www.yahoo-ht3.akadns.net ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 packets received, 40% packet loss
round-trip min/avg/max = 26.0/26.3/26.8 ms

I am lost....

any help appreciated!

Slow (really slow Sad Sad Sad )


looks like the funnel is from modem to 'puter" See Modem stats:
Connection Information

DSL UP
Connection UP
User ID [email protected]
Connected at 4192 Kbps (downstream)
768 Kbps (upstream)
IP Address xx.xxx.xxx.xxx
IP Gateway xxx.xxx.x.xx
DNS Servers xxxxxxxxxx sbcglobal.net
xxxxxxxxxx sbcglobal.net
Mode PPP on the modem (Public IP for LAN device)
Timeout Never
Modem Information
Modem Name SpeedStream
Model 4100
Serial Number 20018D18C836D
Software Version 1.0.0.63
MAC Address 00:18:D1:8C:83:6D
First Use Date 2007/11/23 13:46:48 GMT
Local Network
Modem IP Address 192.168.0.1
Ethernet Status Connected

????????????????????

Gonnnner try some router modem separation.....

didnt think this was quite looong enough, I am also dropping my connection, oh say, every couple minutes now! ARGGGGH!

_________________
I deny everything
I lie about everything
And everything I deny
Is a lie!
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 22, 2005
Posts: 2011
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sat Nov 24, 2007 8:39 am
Post subject: Re: [Solved] Slowwwww internet speeds :(

- HF_SlowHand

--- www.yahoo-ht3.akadns.net ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 packets received, 40% packet loss
round-trip min/avg/max = 26.0/26.3/26.8 ms


This is going to increase your overheads dramatically, any packet loss is going to degrade your speed as the same info is having to be sent again there by slowing your speed.

I presume it's ADSL, I would be initially checking for 'noise' on the line, DSL don't like noisy connections.



Why is there a second posting below in a smaller font...
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
HF_SlowHand
Power User

Offline Offline
Joined: Aug 27, 2005
Posts: 767
Location: Meeechigan
PostPosted: Sat Nov 24, 2007 1:09 pm
Post subject: Re: [Solved] Slowwwww internet speeds :(

? Second posting? Dont see it Kit.... thanks - I will be rewiring and seperating everything today... fingers crossed (I would like to know what changed in the last month to make it go belly up)...

_________________
I deny everything
I lie about everything
And everything I deny
Is a lie!
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 22, 2005
Posts: 2011
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sat Nov 24, 2007 2:23 pm
Post subject: Re: [Solved] Slowwwww internet speeds :(

I'm not talking about computer wiring.

I mean the main cables coming into the house, you need to listen to your line without the dial tone being present.

I don't know what the US telephone network is like, but over here in the UK when a phone is left off-hook, there is a 'howler' generated on the line to alert people that the phone is not replaced correctly, if you have a similar system, wait for the 'howler' to stop and then listen to the telephone earpiece to see if you can hear crackling noises on the line. That's a sure sign of packet loss and line drops.

If you can hear noise on the line and you have any telephone extensions in the house disconnect them and see if the noise goes away, that will tell you if the fault is internal or external to your house.
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 3 of 3
All times are GMT - 6 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.