±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: cgsimpson
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6646

People Online:
Members: 0
Visitors: 269
Total: 269
Who Is Where:
 Visitors:
01: Community Forums
02: Home
03: Home
04: Home
05: Home
06: Home
07: Community Forums
08: Community Forums
09: Home
10: Home
11: Community Forums
12: CPGlang
13: Home
14: Home
15: Home
16: Home
17: Home
18: Home
19: Home
20: Community Forums
21: Community Forums
22: Home
23: Home
24: Home
25: Community Forums
26: Home
27: Home
28: Home
29: Home
30: Home
31: Downloads
32: Community Forums
33: Home
34: Community Forums
35: Community Forums
36: Home
37: Photo Gallery
38: Downloads
39: Home
40: Community Forums
41: Home
42: Home
43: Home
44: Community Forums
45: Community Forums
46: Community Forums
47: Home
48: Home
49: CPGlang
50: Community Forums
51: Community Forums
52: Home
53: Home
54: Downloads
55: Home
56: Home
57: Home
58: Community Forums
59: Home
60: Home
61: CPGlang
62: Community Forums
63: Community Forums
64: Home
65: Home
66: Home
67: CPGlang
68: Home
69: Home
70: Home
71: Community Forums
72: Home
73: Home
74: Home
75: Home
76: Home
77: Community Forums
78: Home
79: Home
80: Community Forums
81: CPGlang
82: Home
83: Home
84: Home
85: Home
86: Community Forums
87: Home
88: Community Forums
89: Home
90: CPGlang
91: Home
92: Community Forums
93: Home
94: Community Forums
95: Home
96: Home
97: Community Forums
98: Community Forums
99: Community Forums
100: Home
101: Community Forums
102: CPGlang
103: Photo Gallery
104: Home
105: Community Forums
106: Community Forums
107: Photo Gallery
108: Home
109: CPGlang
110: Home
111: Home
112: Community Forums
113: Photo Gallery
114: Community Forums
115: Community Forums
116: Community Forums
117: Home
118: Community Forums
119: Home
120: Home
121: Photo Gallery
122: Home
123: Photo Gallery
124: Home
125: Community Forums
126: Home
127: Community Forums
128: Home
129: Your Account
130: Home
131: Community Forums
132: CPGlang
133: Home
134: Home
135: CPGlang
136: Home
137: Home
138: Community Forums
139: Community Forums
140: Home
141: Home
142: Home
143: Community Forums
144: Community Forums
145: Home
146: Home
147: Community Forums
148: Community Forums
149: Home
150: Community Forums
151: Home
152: Home
153: Home
154: CPGlang
155: Home
156: Home
157: Home
158: Home
159: Home
160: Community Forums
161: CPGlang
162: Photo Gallery
163: Home
164: Home
165: CPGlang
166: Community Forums
167: Home
168: Home
169: Home
170: Community Forums
171: Home
172: Home
173: Home
174: Community Forums
175: Community Forums
176: Home
177: CPGlang
178: Community Forums
179: Home
180: Community Forums
181: Home
182: Community Forums
183: Community Forums
184: Home
185: Home
186: Home
187: Community Forums
188: Community Forums
189: Home
190: CPGlang
191: Home
192: Home
193: Home
194: Community Forums
195: Photo Gallery
196: Home
197: Home
198: CPGlang
199: Home
200: Home
201: Home
202: Home
203: Community Forums
204: CPGlang
205: Home
206: Community Forums
207: Home
208: Home
209: Community Forums
210: Home
211: Home
212: Home
213: Home
214: Community Forums
215: Home
216: Home
217: Home
218: Home
219: Home
220: Community Forums
221: Home
222: Home
223: Home
224: Community Forums
225: Home
226: Home
227: Home
228: Home
229: Home
230: Home
231: Community Forums
232: Community Forums
233: Home
234: Home
235: CPGlang
236: CPGlang
237: CPGlang
238: CPGlang
239: Home
240: Home
241: Home
242: Community Forums
243: Home
244: Home
245: Home
246: Community Forums
247: Community Forums
248: Home
249: Community Forums
250: Home
251: CPGlang
252: Community Forums
253: Home
254: Community Forums
255: Community Forums
256: Home
257: Community Forums
258: Home
259: Community Forums
260: Community Forums
261: Home
262: CPGlang
263: Home
264: Home
265: Photo Gallery
266: Community Forums
267: Home
268: Home
269: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
bodge it! :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 4:06 am
Post subject: Re: bodge it!

Ok the thing is built and everything powered up BUT it will not see the second card!! Banshee and Mike and another fellow I know went thru most all everything a couple times and still no SLI config. The puter just ain't seeing the second card in the 2nd PCI-E slot and neither is Device manager. The fan on the card is running so it has power. Uninstalled and reinstalled hardware and software numerous times, updated all software at least twice, updated the BIOS. Couldn't find anything in BIOS to change but plug and play was off....now on. Switched cards...both work fine. Tried one card at time in each slot and got no video at all out of the black slot which is the secondary PCI-E slot. Banshee says it gotta be software or a setting but I'm slowly coming to the conclusion that I have a bad MB....maybe not so slow....lol. Dang Murphy will someone please shoot him for me....lol. Any thought would be greatly appreciated. I'll be on MSN most of the day tomorrow so please HELP!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 22, 2005
Posts: 2011
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 9:42 am
Post subject: Re: bodge it!

With the latest Forceware drivers loaded and a bios upgrade, I'd be suspecting a faulty mobo since it doesn't show in device manager.
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 10:10 am
Post subject: Re: bodge it!

Yeh, sounds like the board to me.
Getting a lot of faulty boards on my BYO community forum as well.
Is all very well saving money by having the things made by slave labour but their quality control's pants!
Strangely, the replacement board's usually fine.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 03, 2005
Posts: 575

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 12:34 pm
Post subject: Re: bodge it!

i still think its a setting, like single or dual mode, older mainboards have a a little card that you switch round to enable dual mode, maybe theres a software or bios option for this on your card that you are missing or even a jumper on the mainboard,
chances are that the mainboards set in single mode.

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 12:48 pm
Post subject: Re: bodge it!

Reading Ban's last post made me think of something else, doesn't SLi have a little 'bridge' you have to clip onto the top of the two cards?
I know it did when it first came out.
May have been a 'spare' part supplied with the mobo.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 03, 2005
Posts: 575

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 1:11 pm
Post subject: Re: bodge it!

yeah hes got the bridge in place, but i think its still a unactivted dual mode prob i found this on a faq about sli not enabling on that board "Please update ASUS M2N-SLI Deluxe BIOS to v0402 or later and nVidia Forceware VGA driver to v91.42 or later to solve this problem.
" i'm almost certain that the forceware on homeys disc is lower version than that!
FIX IT MR! 4am is killin me

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 1:39 pm
Post subject: Re: bodge it!

lol
Good find.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 22, 2005
Posts: 2011
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:00 pm
Post subject: Re: bodge it!

I thought the forceware drivers 91.45 are only for the quad graphics set up.

Asus use a jumperless mobo, you can swap between SLI mode in software from the desktop, unlike other mobo's where you have to do it hardware and reboot.

If it was only a software issue then it should still show in device manager.

IMHO

Mr. Green

My device manager screen

Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:19 pm
Post subject: Re: bodge it!

Never mind everybody... I hosed the BIOS Evil or Very Mad updating to version 0402. Followed the directions giv'n by ASUS and put 0402 on disc then went into BIOS . There is a ASUS flash utility there. It found the .bin file and started it's thing by erasing the version there them Murphy showed his ugly a** and warning message came up could not read the current file and all died....well video did and I'm sure a few other things also Twisted Evil Evil or Very Mad . Guess this is gonna cost me a new mobo and a lot of embarrassment no to mention the time invested. Gonna try to send this mobo back but they prolly will not refund or replace. Thanks for all the help guys!! I'll let ya'll know the outcome.

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shadow_Banshee
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 03, 2005
Posts: 575

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:33 pm
Post subject: Re: bodge it!

damn, theres lots of guys out there not showing second vid cards on these boards and asus are replying with its not faulty boards , so it has to be the bios. phone asus support Homey ....... hey kit you have 4 cards on your system? i thought you built a twin?

_________________
Lay me place and bake me Pie
I'm starving for me Gravy
Back to top
View user's profile
Kitform
Bar Maid

Offline Offline
Joined: Jan 22, 2005
Posts: 2011
Location: Cleveland. UK.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 4:19 pm
Post subject: Re: bodge it!

The 7950GX2 is a dual card that fits in one slot, so I fitted two of them. Smile

Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 5:05 pm
Post subject: Re: bodge it!

Ok reset BIOS and it came back up but now my mouse and keyboard not working?

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 7:52 pm
Post subject: Re: bodge it!

Ok did a XP repair and mouse and keyboard works but it just kept on reboot'n at startup so now I'm completely doing a reformat Evil or Very Mad . Someone please kill Murphy...lol

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 9:48 pm
Post subject: Re: bodge it!

Start up reboots can sometimes be due to inadequate power supply's.
What's yours?

(can also be due to other things, are you getting beep codes from your case speaker? If so, what are they?)

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 10:53 pm
Post subject: Re: bodge it!

900 watts

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 4 of 5
All times are GMT - 6 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.